Zoeken naar warande betekenis

Betekenis warande.
s, wandeldreef; diergaarde; opene plaats waar konijnen enz. Betekenis van warande toevoegen. NSFW / 18. NSFW Niet geschikt voor werk, of 18. Vink de checkbox aan als je betekenis het volgende bevat.: Gescheld of grof taalgebruik. Content die niet geschikt is voor kinderen.
lenen simulatie
warande betekenis en definitie.
Op deze pagina vind je 2 verschillende betekenissen of definities van het woord warande, geordend van meest populaire betekenis naar minst populaire. Indien je zelf nog een definitie of synoniem kent, kan je deze onderaan deze pagina toevoegen. 1 2 Warande.
partytent
DE WARANDE RENOVEERT.
Peter Bellens, gedeputeerde van provincie Antwerpen en voorzitter van APB de Warande hierover.: Vandaag is de Warande een provinciaal cultuurhuis met een uitstraling die de Kempen, zelfs onze provinciegrenzen, ver overstijgt. Het is een monument in Vlaanderen, in meer dan één betekenis.
binnendeur
WARANDE WNT Woordenboek der Nederlandsche Taal.
Warande" der dieren, bloem, lustwarand, zelfs warande" voor bosch, jacht, vindt hier zijne toepassing: warande schijnt mij eene gaarde, waar alles leeft, gelijk museum een vergaarplaats, waar alles, in meerdere of mindere mate, dood, versteend of gedroogd is, ALB. THIJM in D.
Wat is de betekenis van warande.
Wat is de betekenis van warande? Uit Oost en West. verklaring van 1000 woorden uit Nederlands-Indië. s-Hertogenbosch Den Bosch. Rob Vinke Emeritus. Dimitri van Hees. Zij schreven ook. Andre van der Kolk. Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven je LinkedIn gegevens worden nooit gedeeld.
WARANDE VMNW Vroegmiddelnederlands Woordenboek.
Etymologie: Oudnoordfrans warande, naast Ofra. garande jachtterrein, warande, konijnenpark, visvijver, bij garer bergen Wgm. Korte betekenis: jachtgebied. en de oec is bepaald dat hi t.w. Jan van Berhout behouden sal alle sine waranden jn te jaghene also alse hi totehare ghedaen heft, Corp.I p.
veranda de betekenis volgens Uit Oost en West. mail.
Hieruit blijkt dus dat de eigenlijke betekenis van warande is bewaarplaats voor levende dieren, diergaarde, dierenpark. Daar echter zulke dierenparken doorgaans ook fraai beplant waren, werd de warande ook een lustoord, een wandelpark. Zo zegt Vondel in de Inleiding tot de Warande der dieren ltBRgtOpdat: wy onzen geest gins in die groen waerandeltBRgtEen, vorstelycke plaats, ververschen in de schaeuwltBRgtterwijl; hij enige regels verder, in het versltBRgtWy: naerdren meer en meer, de lust-plaets loopt ons teghenltBRgthet, woord warande door lustplaats vervangt.
De Warande en het Warandemanifest Doorbraak.be.
Hij stelt terecht dat netwerken geen vies woord is al vindt vooral de huidige Vlaamse pers dat blijkbaar wel. Zoals de auteur schrijft is De Warande inderdaad een onmisbaar trefpunt waar, in ons aller belang, topmensen van zakenwereld en overheid elkaar vinden in een aantrekkelijke omgeving en een aangename atmosfeer. De Warande heeft bovendien voor de Vlaamse ontvoogding een symbolische betekenis.
Warande Wikipedia.
In deze of in de afgeleide betekenis van lusthof wordt De" Warande" ook als naamgeving gebruikt voor uiteenlopende zaken zoals restaurants, cafés, openluchtdomeinen, buitenzwembaden en wijken en buurten, maar ook voor publicaties zoals het tijdschrift Dietsche Warande en Belfort en het emblematisch fabelboek Vorstelijcke warande der dieren, van Joost van den Vondel, verschenen in 1617.

Contacteer ons